14-годишният Румен Костадинов от Плевен е тазгодишният победител в Националния конкурс "Три звездички“, който се провежда в Свищов, предаде кореспондент на "Фокус“. Състезанието се организира от Фондация "Ангели от Лим“ и Община Свищов в памет на Боряна, Женя, Светослава и другите трагично загинали деца във водите на река Лим. През тази година в него се включиха 473 деца от цялата страна, като рисунките им бяха 487.

Церемонията по връчване на наградите бе открита от кмета на Свищов Генчо Генчев, който изрази своята съпричастност с мъката на родителите и всеобщата тъга по загубата на 12-те свищовски деца. Градоначалникът поздрави всички участници, като им пожела да продължат да развиват своя талант и да бъдат смели в мечтите си. Той връчи и голямата награда от конкурса "Три звездички 2024", която тази година спечели Румен Константинов, на 14 години, от Арт школа "Колорит“ – Плевен.

Отличия за първо, второ и трето място бяха връчени в трите възрастови групи, като заедно с тях имаше много специални и поощрителни награди. Наградата за най-малък талантлив участник получи Борил Любомиров, на 1 г. и 11 месеца от ЦОП – Свищов, а тя му беше връчена от майката на Боряна – Веселина Тошева-Петкова, която в днешния ден беше рожденичка.

Както всяка година, всички млади таланти, представили в конкурса своите творби получиха грамоти за участие, а председателят на Фондацията – Георги Манзаров им благодари лично за участието и закри официално IX-я национален конкурс "Три звездички 2024".