Отваряме вратата за създаване на войски с безпилотни системи - без тях не можем да мислим за съвременни операции. Те са евтини и модерни, имат голям ефект. Това каза пред журналисти в Казанлък президентът Румен Радев, който присъства на състезание по управление на безпилотни летателни апарати на Учебния център на Сухопътни войски "Тюлбе“, предаде репортер на "Фокус"

По думите на държания глава, закупуването на дронове трябва да става много по-бързо, тъй като това е технологична революция. "Започваме да готвим хора за тях.  Може с много по-малко средства да постигаме среиозни способности. Ще наваксаме пропуснатото. Големите проекти са много важни - самолети, кораби и бойни машини на пехотата, но те са много скъпи", заяви той.

"Закъсняхме с тази стъпка, но най-важното е, че пречупихме бюрокрацията и това, за което настоявах отдавна, започна да се движи. Да, големите проекти са жизнено важно - и самолетите, и корабите, и бойните машини на пехотата. Те са и много скъпи, но в това време може, с много по-малко средства, ние да постигаме едни сериозни способности. Аз съм убеден, че след този потенциал, който видяхме днес на състезанието, ние ще наваксаме изоставането", прогнозира президентът.