Румен Мотреников е на 42 години от Пловдив. Той е успешен строителен предприемач. Пътят му съчетава знание и лидерски умения. Образованието и опитът му водят към строителство на по-добро бъдеще. Свободно владее немски и английски език. Като отличен ръководител обещава да работи усърдно, за да предоставя на обществото по-добри строителни решения и възможности за напредък. Той е кандидат за народен представител в листата на "БСП за България" за 16 МИР – Пловдив с номер 24 в бюлетината и преференция 111.

- Г-н Мотреников, коя е основната причина, която Ви подтикна да се кандидатирате за народен представител?

- През последните 15 години България не се променя към нищо добро за обикновените хора. Реших да застана зад желанията на хората за по-добър живот. Сигурен съм, че ще успея да се преборя за тази кауза.

- А кои са основните каузи, зад които ще застанете в парламента?

- Ще работя да се съхрани българското, да се осигури социална справедливост за социално слабите хора, за хората със здравословни проблеми.

- От какво има най-голяма нужда България в момента?

- България има нужда от независима политика, отговаряща на интересите на народа.

- Кои законодателни инициативи считате за най-належащи?

- Тук категорично мога да отговоря: Социалната политика! Веднага след нея бих поставил реда и сигурността в страната ни.

- Вие сте експерт в сферата на строителството на сгради и съоръжения. Какви промени са нужни в тази област?

- На първо място - да се преустанови безразборното строителство. Също така да се акцентира върху строителството на детски болнични заведения, градини, ясли, училища, които да осигурят бъдещето на нашите деца.

- Защо избирателите да гласуват на предстоящите избори за "БСП за България“?

- Защото ще осигурим ненамеса във военни конфликти и опазване на мира в страната. Ще се борим за социална справедливост.