"Ротари клуб“ – Смолян инициира създаване на парк в центъра на града, съобщиха от организацията. В призива си към смолянчани, от клуба посочват, че в центъра на Смолян има прекрасно място за Парково пространство, което в момента е обрасло с храсталаци и е почти неизползваемо. Това място може да се превърне в идеален минипарк, който да събира майки с деца, да е зона за отдих, разходки, спорт и много други атрактивни дейности.

Членовете на "Ротари клуб“ – Смолян, инициират поредица от събития, с които целят да го превърнат именно в това – приятно и полезно място за всички граждани и гости на града. Смолянчани заслужаваме да има Парк в града и с общи усилия  можем да го направим, категорични са организаторите.

Първата стъпка е мястото да бъде почистено и да се отстранят обраслите храсти. За тази цел в деня на Земята – 22 април и 90-годишнината от създаването на първия Ротари клуб в страната, се организира първата от поредица дейности, с които да се положат основите на този голям проект.

От "Ротари клуба“ – Смолян канят всички граждани да се включат в почистването на това пространство. Осигурени са ръкавици, чували и различни инструменти за почистване и подрязване.

Дейностите са организирани и координирани с различни институции, като има и безрезервната подкрепата на Община Смолян.

Всички клони и храсти да се извозват към компостер, а събраните боклуци да се извозват своевременно към депата за отпадъци.

Сборният пункт за желаещите да се включат в инициативата е на площадката зад новата сграда на ЮЦДП /над кръстовището за болницата/ на 22 април от 9:00 часа.