В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Ротари клуб Карлово направи дарение на Общинска библиотека "Д-р Иван Богоров", съобщиха от общината.

Членовете на клуба – вицепрезидентът д-р Татяна Пелева, Цветина Захарлиева, Здравко Костадинов, Станислав Богоев и Никола Бекиров, предоставиха на културната институция над 100 нови книги – енциклопедии, биографии на известни личности и художествена литература за деца и възрастни на стойност 2 000 лева.

Ротарианците споделиха, че с този дарителски жест искат да насърчат четенето най-вече сред децата и младежите, както и да насочат вниманието на хората към библиотеката. "Четенето днес е необходимо повече от всякога, тъй като подрастващите прекарват повече време в социалните мрежи и пред мобилните си устройства и не осъзнават колко по-добре е да се пренесат в света на приказките, художествената литература или да научат интересни и полезни факти от енциклопедиите и научно-популярната литература", сподели Цветина Захарлиева.

От името на екипа на библиотеката, Елена Райчинова благодари за дарението и за подбора на актуални заглавия от съвременни български и чуждестранни автори, за книжките и енциклопедиите за деца. Тя пожела на членовете на Ротари клуб да продължат с дарителските си инициативи.