Общинският съвет в Кюстендил ще приеме Правилник за дейността си, съобщи на пресконференция председателят на местния парламент Димитър Велинов, предаде репортер на "Фокус“. Той посочи, че в новия нормативен документ е записана точка, касаеща председателстването. На всеки 6 месеца ще се избира нов председател. Същото важи и за зам.-председателя на Общинския съвет.

Правилникът предвижда наказания за общинските съветници, които в рамките на едно заседание не гласуват по пет от точките, включени в дневния ред.

Предстои и промяна в състава на местния парламент. На мястото на Бойко Клечков, назначен за зам.-кмет на Община Кюстендил, ще влезе Христо Цуцумански.  

Съветниците трябва да разгледат предложения за изменение на действащата Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите, както и за промяна в правилника за дейността на консултативния съвет по въпросите на младежта.

Внесена е доклана записка за Програмата за управление на Община Кюстендил до 2027 година.

Ще бъдат разгледани годишен отчет за състоянието на общинската собственост, както и отчет за дейността на фонда за асистирана репродукция.

Олимпийската шампионка Евелина Николова е предложена за почетен гражданин на Кюстендил.

В дневния ред са включени и други докладни записки.