Първа копка на ремонта и рехабилитацията на Рогошко шосе в границите на землищната система на Община Пловдив направи кметът Здравко Димитров в присъствието на заместниците си Пламен Райчев и Тодор Чонов, представители на фирмата изпълнител "ИССА 2000“, както и на строителния надзор на обекта. По традиция бутилката, която се разбива в кофата на багера, кметът подари на водача на тежката машина, предаде репортер на "Фокус".

Това е поредният голям инфраструктурен обект, още в началото на мандата беше записан в нашата строителна програма. Заради обжалване на обществената поръчка изпълнението е забавено с около 1 година, каза заместник-кметът Пламен Райчев

Решени са проблемите с регулацията, тъй като платното се разделя между общините Пловдив и "Марица", но има решение на ОбС - Марица, че изпълнителят на обекта може да работи и на тяхна територия. 

Рогошко шосе е в изключително лошо експлоатационно състояние, а се е сред най-ползваните пътни артерии - над 10% от бизнеса е ситуиран в района, то е излаз към АМ "Тракия" и съседните населени места. 

"Ще бъде неудобно през лятото, извиняваме на гражданите. Не е сложен проект, защото няма сложна подземна инфраструктура с водопроводи и канализация. Строителят обеща до края на 2023 г. да го завърши, макар договорът да е до края на 2024 г." - каза зам.-кметът Райчев. 

Пресечката за "Дунапак" ще бъде затворена, но движението няма да бъде напълно спирано, а се има разминаване на колите в едната лента. 

Първата отсечка, която ще се ремонтира, е с дължина около 530 метра. 

"Фирмата изпълнител е сериозна, с тази фирма работихме на Асеновградско, направиха път еталон – с локали, осветление. На Голямоконарско – също работят добре. Не като някои, които взимат работа не през общината, а през съда" - коментира кметът Здравко Димитров

Стойността на целия обект е около 15 милиона с ДДС. Средствата са от общинския бюджет и засега са осигурени 3.5 милиона. "Максимално ще оберем отвсякъде пари и ще ги вложим тук, за да стане по-бързо" - допълни кметът. Планираната продължителност на работите тук е 533 календарни дни.

Подробности гледайте в прикаченото видео!