В тържествена обстановка бяха приети нови членове на Националното дружество "Традиция“ – клон Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Събитието се състоя пред сградата на общинския драматичен театър. Водосвет за здраве и благословение на членовете на дружеството бе отслужен от свещеник Тодор Точев. Присъстваха гости от регионалните клубове в Перник, Благоевград, София.

Клетвата произнесоха шестима нови членове на клуба в Кюстендил. Те се присъединяват към доброволната и родолюбива дейност на дружеството, за да дадат своя принос за популяризиране и съхраняване на традициите, свързани с моралните и националните ценности.

Членовете на дружеството са обединени от желанието да се популяризира и поддържа жив българският дух и национално самосъзнание. Те пазят родовата и историческата памет.

Облечени в автентични униформи, въоръжени със сила и родолюбие, местните родолюбци ще участват в пресъздаването на исторически моменти от българската история, организирани от дружеството.

Пред присъстващите беше показана изложба от огнестрелни оръжия, ползвани в различните войни.

Национално дружество “Традиция" е доброволна, неполитическа, патриотична и културно-просветна общност на граждани, проявяващи професионални и любителски интереси към традициите във въоръжените сили по отношение на моралните ценности, воинските ритуали, униформените облекла, нагръдните знаци, историческото оръжие и военните символи.

Венцеслав ИЛЧЕВ