Начало на делото срещу обвиняемия за убийството на Димитър Малинов - Рангел Бизюрев. В ОС-Пловдив се даде се ход на разпоредителното заседание, предава репортер на Plovdiv24.bg.

Съдът не пожела да допусне делото да се гледа по съкратения начин, както поискаха от защитата на Рангел. Мярката му е потвърдена и той ще продължи да  стои в ареста. Делото е насрочено по общия ред с разпит на всички 37 свидетели и 14 вещи лица. 

Адвокати на роднините на Митко са Антоанета Николова, Димитър Марковски и Евдокия Кемалова. Адвокат на Рнагел Бизюрев е Делчо Джубалиев. 

Внесени са молби за предявяване на граждански иск към обвиняемия Рангел в размер на 1 100 000 лева от близките на Митков - майката Атанаска 350 000 лева с лихвите; бабата Минка 100 000 лева с лихвите; сестрата Даяна - 350 000 лева пак с лихвите, Руся и Тодор Бакалов (баба и дядо по майчина линия) - по 150 хиляди лева. Всичките молби отговорят на изискванията и молбите за парите им ще се приемат. 

21, 22 и 23 август ще има заседание, когато ще бъдат разпитани близнаците Валентин и Борислав, както и още свидетели. На 2 септември ще бъдат изслушани вещите лица по случая. 

Делото на близнаците за лично укривателство пък ще продължи на 10 септември от 09:30 часа.

Припомняме, че смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа.