Родителите на децата, върху които се стовари дърво в Пловдив, обмислят да заведат дело срещу общината. Това съобщи за Агенция "Фокус" Светослав Атанасов, баща на едното от децата. Всъщност неговото дете е най-сериозно пострадало и се налага да остане четири седмици неподвижно. "Моят адвокат ме посъветва да изчакам два-три дни, за да се види състоянието на детето“, каза Атанасов.

Случаят вече се разследва от полицията. Днес са му звънели разследващи, за да обяснява.

"Дървото е прогнило за мен, на клипа се вижда, че е напълно прогнило. Човекът от общината е казал, че е гнило само в стеблената част, но не и в основата. В момента то е отрязано. Но на клипа се вижда ясно“, каза Атанасов.

"Има много изсъхнали дървета на това място, даже клоните са надвиснали върху детската градина, всяка сутрин родители и деца минават от там . В района има няколко сухи дървета, близо едно до друго, и много изсъхнали клони“, добави бащата.  

"Ние приемаме случилото се като най-малкото зло. Но ако я нямаше тази пейка, детето ми щеше да бъде притиснато между дървото и земята, щеше да е осакатено. Пейката подпира дървото, за да не падне на плочките, а децата са били между дървото и пейката“, коментира още Светослав Атанасов.