Ася и Георги Панайотови са приемни родители рекордьори. Освен трите си биологични деца, в последните 15 години са отгледали и още 15 приемни малчугани, предаде кореспондент на "Фокус“. Вероятно затова собствените им деца са приели приемното родителство като част от живота си.

"Понякога им е доста трудно, защото се превързваш като брат, сестра. Не знаеш дали в един момент ще ги видиш или няма да ги видиш. И за тях си е доста трудно, тъжно си им е, но щастливи са, когато наистина се осъществи среща с осиновени дечица и те видят щастието и се усеща все още как се възприемат като сестрички, като братчета“, казва Ася.

"Първоначално беше леко странно за тях – едни деца идват, след някакъв период от време си заминават, но те си ги приемат за братчета и сестричета, за тях са част от семейството, както и за нас, нормално – радват им се, споделят с тях животът си“, допълва я Георги.

Годините минават, историите се трупат, а Ася и Георги казват, че помнят всяка една от тях.

"Когато се роди дъщеря ми и приемното детенце тогава беше на 2 годинки и беше много сладък, сядаше до леглото и казваш, шшш, бебето спи. Беше много забавно, той си я гледаше като сестричка, която си е негова. Беше много грижовен батко, сега вече е тийнейджър“, с усмивка се връща назад Ася.

"Подмладихме се, мога да кажа. Приятно е, интересно е, когато има деца покрай теб, винаги е интересно, винаги е забавно. Харесва ни! Аз винаги разказвам една история за едно детенце. Тя имаше, не можеше да ходи добре, имаше лека мускулна атрофия, в момента танцува балет“, казва още Георги.

За да бъдат толкова смели в решението си да помогнат на 15 деца, семейство Панайотови казват, че разчитат и на помощта на социалните работници от "Приемна грижа“, защото често предизвикателствата са много.

Трудни са първите стъпки, разделите също, но това, което дава сили е удовлетворението, когато видиш децата пораснали и знаеш, че ти си помогнал в това, обяснява още приемното семейство.