Общественият съвет към Математическа гимназия "Акад. Кирил Попов“ – гр. Пловдив остро възразява срещу намерението на Община Пловдив в лицето на заместник-кмета Стефан Стоянов и кмета Здравко Димитров да се подиграе и да излъже очакванията на няколко поколения ученици и хиляди родители за нова собствена сграда на училището, като се опита да строи допълнителен корпус в двора на сградата, която се дели от МГ и училище "Драган Манчов“.

В разговорите ни до момента и в официалните ни предложения както в предишния, така и в настоящия мандат ВИНАГИ се е говорило за НОВА, СОБСТВЕНА СГРАДА на Математическата гимназия ВЪРХУ ТЕРЕНА, отреден за това зад хотел SPS. Напомняме също така, че със свое решение Общинският съвет препотвърди, че този имот ще послужи за нова собствена сграда на елитната гимназия, променяйки статута му в публична общинска собственост.

Действията на Община Пловдив и лично на заместник-кмета Стоянов обаче навеждат на мисълта за поредния инженеринг и усвояване на средства в края на мандата, както и за превръщане окончателно на Математическата гимназия в едно квартално училище със стара сграда, неотговаряща на съвременните изисквания, както и затруднени транспортни и комуникационни връзки.

Общественият съвет към МГ пита: "Има ли отново апетити към имота, определен за нашата нова сграда???“

Призоваваме общинските съветници да отхвърлят така направеното предложение и да заемат позиция по приемане на решение за провеждане на архитектурен конкурс за нова собствена сграда на МГ на терена, отреден за това зад хотел SPS в район "Тракия“.

Започваме подготовка за публични действия.