Родители на 5-годишно дете сигнализираха за грубо отношение на медици от Спешния център в Бяла Слатина към болната им дъщеря. Близките твърдят, че три пъти за една вечер са посетили спешното и едва след скандал момичето е било хоспитализирано. Медиците отричат.

Майката на болното дете Гроздана Игнатова изпраща мъжа си и дъщеря си до Бяла Слатина, защото детето повръща, а тя е с малко бебе, което няма на кого да остави. Така баща и дъщеря стигат до Спешния център, където им казват, че няма педиатър.

"Дадоха ни сироп против повръщане и ни обясниха да си отиваме вкъщи, а на други ден да потърсим лекар“, обясни пред bTV Георги, баща на болното дете.

Когато се прибират, момиченцето повръща 4 пъти и те се връщат в Спешния център.

"Те пак ми казаха, че няма доктор и да ходя да търся такъв сам в Плевен, Кнежа или Враца. Прецених набързо, че най-близо е Кнежа. Потеглихме, а дъщеря ми започна да повръща в колата и пребледня. Стигайки в Кнежа, отново няма доктор“, обясни Георги. 

Бащата и дъщерята се връщат вкъщи и заедно с майката отново отиват в Бяла Слатина, където, по думите им, медицинската сестра им е казала да изведат повръщащото дете, "защото замърсява въздуха“.

Фелдшерът, прегледал детето, обясни, че не е имало скандал и че момичето не е било дехидратирано и е имало мек корем.

Семейството ще подаде жалба срещу Спешния център и е категорично, че ще уведоми и Министерството на здравеопазването.

От Спешния център са категорични, че са направили всичко, каквото е възможно. В крайна сметка детето е било настанено и в сряда е било изписано от болницата и в момента е добре. Бащата му и майка му обаче настояват за мерки.