Кюстендил отбелязва официалния си празник днес, предаде репортер на "Фокус“. По традиция на площад "Велбъжд“ се състоя ритуалът по предаване и приемане на символите на града – плодовете, минералната вода и хлябът.

Настъпването на пролетта е новата година за Кюстендил. Новото начало, което предстои да се изживее – заедно! "Започваме на чисто, започваме на ново. Загърбваме миналото и отправяме поглед към бъдещето. Природата се пробужда, а с нея и ние отваряме широко сърцата си. За да приемем обичта, която ни заобикаля. Разтваряме ръце, за да прегърнем надеждата. Обсипваме я с вяра и я превръщаме в дихание, дълбока глътка въздух за нов живот“, каза водещата Емануела Дюлгерска.  

С пожелания да пребъдат традициите, завещани от предците ни. Да пребъде Кюстендил в новото начало – здрав, успешен и цъфтящ, също като пролетта.

Символите на Кюстендил бяха предадени от миналогодишната Девойка "Кюстендилска пролет“ и нейните две подгласнички на тазгодишната девойка и подгласничките й.

"Бъдете здрави и благословени! Нека пъстрите цветове на пролетта ви зареждат с щастие и положителни емоции. Нека заедно да продължаваме да пазим прекрасните си традиции. Честита пролет, Кюстендил“, пожела девойката – символ на пролетта, Моника Йорданова.

Венцеслав ИЛЧЕВ