Ритуалната зала на Обреден дом – Кюстендил става място за култура. Това съобщиха за "Фокус“ от Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“. От 17.30 часа в залата ще бъде представена книгата на Светла Радкова "Като днес, като винаги".

Светла Радкова е родена и живее в Кюстендил. Завършила е Икономически факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски“. Работи във финансова институция. Нейни стихове са включени в литературни антологии и издания и са преведени на различни езици.

Димитър Христов казва за книгата: "Новата книга със стихове на Светла Радкова е едно оригинално продължение на поетическото ѝ присъствие, белязано от специфичен собствен почерк и изострена чувствителност към случващото се сега и тук, но предопределено или повтарящо се в безграничната необятност на времето. Ето защо тя е озаглавила всеки свой лирически текст с латинското и с българското съответствие, за да успореди както различните епохи, така и настоящия момент с вечността. Сякаш археологически отломки от латински надписи са поставени във всекидневния порой на бързотечната реалност, в която авторката търси спасителните опорни точки от извора на библейската мъдрост до превъзмогването на злободневните проблеми на съвременника“.

Венцеслав ИЛЧЕВ