При проведената специализирана операция за контрол на пътното движение за времето от 13 до 17 април по пътищата на Кюстендилска област са проверени 1951 моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. В рамките на акцията са проверени и 2024 лица.

За установени нарушения са съставени 70 акта, 173 фиша. Направени са и 475 клипа в населени места и 963 – извън населени места. В рамките на операцията са установени 4 неправоспособни водачи.

3 бързи полицейски производства за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици са образувани по време на празниците в Районно управление - Дупница. Водачите са задържани с полицейска заповед.

Единият е 23-годишен софиянец, бил е зад волана след употреба на наркотични вещества, другият е 43-годишен дупничанин, управлявал е с 1.96 промила алкохол в издишания въздух, третият е 34-годишен дупничанин, управлявал с 1.34 промила алкохол в издишания въздух. Тестовете на водачите са направени с техническо средство, за случаите е уведомен дежурен прокурор.

41-годишен водач на лек автомобил е установен от пътни полицаи да управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 2.85 промила. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Проверката е извършена на пътя за село Търновлаг. Водачът е задържан с полицейска заповед, по случая е образувано досъдебно производство в Областна дирекция на МВР  – Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.