Резиденция "Шабла" ще остане публична държавна собственост и няма да бъде продавана. Тя ще продължи да се ползва за официални мероприятия на Народното събрание, Министерския съвет и Администрацията на президента и при посещение на чуждестранни делегации и гости. В тези случаи охраната ѝ отново ще се поема от НСО, става ясно от отговор на служебния премиер Гълъб Донев на въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, информира пресцентърът на ГЕРБ-Добрич.

Преди две седмици Министерският съвет прие постановление, с което сваля непрекъснатия държавен надзор на резиденцията от края на февруари 2023 г. Причината е, че тя не попада в т.нар. "значими за държавното управление стратегически обекти".

Според мотивите на началника на НСО от 2019 г., до момента в обекта е пребивавал само един човек на висша ръководна длъжност. Това се е случило през миналата година. От края на февруари следващата година за сигурността на резиденцията ще се грижат назначени от управителя ѝ пазачи на трудово правоотношение, се казва в прессъобщението.