На 24 март (петък), от 18:00 часа, в залите на Градската художествена галерия - Благоевград ще се открие ретроспективна изложба на Антон Мавродиев, озаглавена "Антон Мавродиев и приятели".

Антон Мавродиев работи в областта на акварела и маслената живопис. Участва в общи, тематични и жанрови изложби на Представителството на Дружеството на СБХ – Благоевград от 1987 г. насам. Предпочита да рисува пейзажи, натюрморти и интериори, но също така и портрети. Интересува се най-вече от реалните неща в живота и преходните състояния в природата, наситени с много лирика, поетичност, носталгия… Припомня позабравени истории и фрагменти от битието: "Старите долапи“, "Огнища“, "Стари фасади“, както и преходните настроения в природата, наситени с много чувственост и лиризъм: "Утро“, "Алегория за утрото“, "Един зимен ден“, "Зимна приказка“, "Залез над река Струма“, "След залез“ и др.

Участвал е в редица национални изложби в София – "Алианс България“; в Плевен – "Биеналета на малките форми“; Разград – Международна изложба "Лудогорие“;  Видин – "Пейзаж“ и др.

Редовно участва в Зонални изложби "Струма“ след 1998 г. насам, както и в проявите на Дружество "Македония арт“ по различни поводи.

Картини на Антон Мавродиев се намират в частни колекции в България, САЩ, Русия, Гърция и Северна Македония. Член е и на СБХ.