Общинският съвет във Варна даде съгласието за продължаване на процедурата по изграждане на нова учебна база на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон". Решението беше взето на днешното заседание на местния парламент с пълно единодушие, с 46 гласа "за".

Предвижда се  модерният кампус да бъде изграден върху два имота – на ул. "Акад. Андрей Сахаров" № 16 и на ул. "Върба" № 24, с обща площ от 22 дка. Терените бяха предоставени на Община Варна от държавата съответно през 2016 и 2019 г. 5-годишното право на собственост върху единия от имотите изтича през април, а за другия имот то е изтекло още през 2021 г., затова местната администрация е длъжна да върне собствеността на държавата. Следващата стъпка е провеждането на нови процедури за безвъзмездното придобиване на двата имота от Община Варна.

Друго решение е ОП "Паркинги и синя зона" да продължи да управлява безвъзмездно имота на Рибарско пристанище – Варна на ул. "Мара Тасева" в кв. "Аспарухово".

Гласувано бе също недвижим имот – публична общинска собственост, находящ се на ул. "Неофит Бозвели" 33, да се предостави безвъзмездно за управление на ОУ "Цар Симеон I".

В началото на днешното заседание беше съобщено, че общинският съветник Стелиян Севастиянов е избран за съпредседател на групата на "Продължаваме промяната – Демократична България". Той ще управлява групата заедно с колегата си Николай Стефанов.