Ремонтират тротоарите около няколко блока в район "Искър". Това съобщи кметът на район "Искър" Ясен Русев в личния си профил във Facebook във връзка с отчет на извършените в рамките на седмица в района, дейности. След проведена среща с представители на изпълнителя на ремонтните работи и на възложителя – Столична община във връзка със започващия ремонт на тротоари в района на блок 24, стана ясно, че следващите блокове, около които предстои ремонт на тротоарни настилки са блок 23, блок 22, блок 21 и блок 20.

Представяме ви и още акценти от седмичния отчет, съобщени от районния кмет Ясен Русев:

- Стартирахме изграждането на нова спортна площадка в двора на 68 СУ "Акад. Никола Обрешков“.

- Поставихме кашпи, за да ограничим навлизането на автомобили по източна алея на парк “Дружба".

- Продължават дейностите по изграждането на тротоар и паркинг на ул. "Чудомир Топлодолски“ пред училищните дворове на 89 ОУ д-р Христо Стамболски и 69 СУ "Димитър Маринов". На обекта се осъществява ежедневен контрол от служители от отдел "Инженерна инфраструктура и строителство".

- Продължава работата по изграждане на спортна площадка в двора на 108 СУ "Никола Беловеждов". На обекта се осъществява редовен контрол от служители на отдел "Инженерна инфраструктура и строителство".

- Колегите от отдел "Инженерна инфраструктура и строителство" извършиха проверка на хода на изграждане на новата сграда на 108 ДГ “Детско царство“– Филиал.

- На територията на целия район се извърши поредно третиране с препарати против бълхи.

- Извърши се миене на вътрешнокварталните улици на територията района. Наред с тях се мият и тротоарните настилки и основните улици. Продължават дейностите по третото косене на тревните площи на територията на района.

- Продължават дейностите по почистване и подмяна на шахти на територията на района.

- Извършихме огледи на участъци от уличната мрежа с констатирани дефекти и проблеми.

- Дадохме старт на лятната инициатива “Весела ваканция". Това е единствената по рода си инициатива за деца, която се провежда на територията на София. Инициативата ще се провежда всеки понеделник, сряда и петък през месеците юли и август като са предвидени безплатни занимания на открито за деца над 5 години. Заниманията ще се провеждат от 11:00 часа до 13:00 часа в близост до Дом на културата "Искър" и ще се водят от квалифицирани преподаватели.