Ремонтират спортната площадка в стадион "Ганчо Панов“ в Павликени. От местната администрация уточняват за "Фокус“, че дейностите ще струват 367 250 лева, а средствата са осигурени от държавния бюджет чрез Министерството на младежта и спорта.

Проектът "Ремонт на съществуваща комбинирана спортна площадка в градски стадион "Ганчо Панов" - Павликени" предвижда извършване на строително-ремонтни дейности на съществуваща комбинирана спортна площадка за баскетбол и волейбол и пистата за дълъг скок, които се намират в стадиона. Проектното предложение ще даде възможност за ремонт на съществуваща спортна площадка, позволяваща провеждане на тренировки по няколко вида спорт, заедно с пистата за троен скок и пясъчниците към нея. В зоната за троен скок е предвиден ремонт на пясъчните легла, ремонт на легла за дъските за отскок, доставка и монтаж на нови дъски, както и разчертаване. Моментното състояние на съоръжението е силно амортизирано през годините употреба и същевременно негодно за провеждане на тренировъчни и състезателни дейности.

Ремонтът трябва да приключи до септември.

"Обектът е с изключително важно значение за развитието на масовия спорт и физическата култура. Той се ползва безвъзмездно от спортните клубове, училища и гражданите на общината и региона, като предоставя възможност за практикуване на различни видове спорт“, обясняват от Общината.

На територията на община Павликени функционират Баскетболен клуб "Росица" и Спортен клуб по волейбол "Павликени", които са членове на съответните федерации. Наскоро беше учреден Спортен клуб по лека атлетика "Йордан Петров – Графа"- Павликени, който набира голям интерес сред децата. Основната цел на клуба е развитието и популяризирането на леката атлетика в Павликени.