В края на месец август Община Златоград получи одобрение на проект за ремонт на спортната площадка в двора на Основно училище "Васил Левски“ град Златоград, по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища към Министерството на образованието и науката. Одобрените средства са в размер на 89 000 лева. Това съобщиха от Общината.

В началото на новата година започнаха и строителните дейности по обекта. В проекта е предвидена подмяна и обновяване на съществуващата настилка, както и монтаж на нова настилка от изкуствена трева и кварцов пясък. Ще се монтира и нова метална мрежа около площадката, с PVC покритие. Седалковият сектор също ще бъде изцяло обновен – ще се реновират бетоновите фундаменти и ще се монтират пластмасови седалки, без облегалки. Нови врати ще бъдат доставени и поставени на обновеното игрище.

С изпълнение на предвидените ремонтни дейности ще се обнови облика на спортната площадка и ще се подобрят условията за практикуване на различни видове спорт на открито от учениците, според техните предпочитания. Обновената площадка ще бъде и от голямо значение в бъдеще, за подобряване на физическата подготовка на учениците, в усвояването на двигателните умения и навици, предвидени в учебните програми за отделните възрастови групи.