Удовлетворено е искането на кмета на Неделино Боян Кехайов към министъра на регионалното развитие и благоустройството за довършване на основния ремонт по Републикански път III-8652 "Бял извор-Неделино-Златоград". Това съобщиха от Общината.

В срок до 06.06.2023 г. общо 10 км от републиканския път ще бъдат основно ремонтирани.

Ремонтните дейности включват и преасфалтиране на главната улица на Неделино- "Александър Стамболийски", в участъка от бившата текстилна фабрика до кръстовището за село Бял извор, /срещу бившето основно училище/.

Вече започна фрезоването на старата асфалтова настилка и подмяна на част от водопровода по тази улица.

Временно ще бъде ограничено движението и от общинската администрация призовават всички, които имат паркирани автомобили по улица "Александър Стамболийски" да ги преместят, за да не пречат на тежката механизация, която ще работи на терен.

Стойността на проекта е над 5 млн. лв.

Възложител е Агенция  "Пътна инфраструктура" /АПИ/, чрез Областно пътно управление-Смолян. Изпълнител на проекта е фирма "ГРОМА ХОЛД" ЕООД.

След приключване на строителните дейности, Община Неделино може би ще е първата община в Република България със 100% основно ремонтирани пътища от републиканската пътна мрежа, които от 30 и повече години очакваха този момент, каза кметът на Неделино Боян Кехайов.