Доста важен ремонт стартира община Пловдив, научи "Фокус"Дейностите обхващат покрива на административната сградата на пл. "Стефан Стамболов" 1, след като преди време той протече. Една от най-красивите постройки на Главната улица, а и в града под тепетата, с богата над 100-годишна история, е паметник на културата и всички дейности са съгласувани с Националния институт за недвижимо културно наследство.

Обществената поръчка бе проведена през есента на миналата година, като е сключен договор с фирма "Тм инвест груп" ООД. Ремонтните дейности трябва да приключат до 23 септември, като сумата е 307 000 лева.

Ще бъдат извършени ремонтни дейности по: дървена покривна конструкция в компрометирани участъци, компрометирани ламаринени участъци, както при скатният покрив, така и по покритието с "шифърни“ квадратни плочки от поцинкована ламарина по мансардните стени; полагане на защитна боя по ламаринен скатен покрив и покритието с "шифърни“ квадратни плочки от поцинкована ламарина по мансардните стени; премахване на деструктирана мазилка по комини и полагане на нова; отремонтиране или монтиране на нови покривни капандури с размери и форма на съществуващите; Осмоъгълна кула - латерна, се нуждае от препокриване и от ремонтиране на стените, ново остъкляване, боядисване на парапета и други.

Подмяна на водосточни тръби, висящи и стоящи улуци.