Ремонтираният храм в Клисурския манастир отваря врати за Великден. Светата обител минава през множество разрушения и набези през вековната си история.

Клисурският манастир е четвъртият по големина в България. Намира се на 85 км от София и на 9 км от Берковица, в подножието на северните склонове на Берковския Балкан, под връх Тодорини кукли. Заслужено е наречен духовната перла на Северозападна България.

На входа на храма е поставен надпис, според който манастирът датира от 1240 година. Многократно е опожаряван, разрушаван и отново възстановяван от християнското население, припомня бТВ. През далечната 1874 година турски ферман го признава официално за българска светиня.

Църквата е разположена в средата на двора на манастира. Там има и аязмо. То се появява след клада, на която са изгорени шестима монаси. Водата е изворна и е с изключително енергийна устойчивост.

Иконостасът е истинско творение в духа на Самоковската школа и Дебърската художествена школа. Изработен е в края на XIX век. Наред с това в манастира има и параклис.