Ремонтирани и оборудвани са приемните на полицията в ромските махали във Варна, стана ясно от реализирания проект "Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“, финансиран по Програма "Вътрешни работи“ на Норвежкия финансов механизъм и изпълняван от Главна дирекция "Национална полиция“- МВР. Целта е повишаване на професионалните умения на полицейските служители на терен, подобряване на комуникацията с ромските общности, ранно разпознаване на признаците на радикализация и предприемането на подходящи превантивни мерки.

Общо по него са обучени 240 полицаи, които ефективно да работят с ромските общности. 20 са ремонтирани и оборудвани приемни в ромските квартали в София, Бургас, Варна, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Видин, Монтана, Сливен и Ямбол. Обновените помещения вече създадат по-добри условия за работа и са място, където общността получава съдействие и професионална помощ от представителите на полицията.

Създаден е наръчник в помощ на полицейските служители, който отчита етническите и религиозни особености на ромите.

Като приобщаващи събития по проекта са организиране на спортни инициативи с участие на деца и родители и конкурс за есе на тема: "Не“ на различията! "Да“ на толерантността и интеграцията“.