Ремонт затваря северния вход на Велико ТърновоСтартира основният ремонт на улица "Опълченска“ във Велико Търново. Отсечката се явява и северен вход на града, като в определени етапи от проекта движението в района ще бъде изцяло ограничено, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Ремонтът започва с подмяна на напорния тръбопровод, канализационния колектор и на уличния водопровод. След това улицата ще бъде цялостно преасфалтирана, с нови тротоари и осветление. Това ще реши дългогодишните проблеми с компрометираното състояние на настилката“, обясняват от Общината.

Заради строителните дейности от днес до 8 юни (или до приключване на работата) се въвежда временна организация на движението – улица "Опълченска“ се затваря за движение. Променя се маршрутът на автобусна линия №10 /Велико Търново – Самоводене – Първомайци - Горна Оряховица/. След ул. "Васил Левски“ и спирката до Общината автобусите продължават към Самоводене по ул. "Христо Ботев“ и излизат от града през южния пътен възел.

При СМР по улица "Опълченска“ в участъка от парк-хотел "Асеневци“ до кръстовището с ул. "Стефан Стамболов" /пл. "Велчова завера“/ автомобилното движение се спира напълно. Обходният маршрут е през път I-5 (Русе-В. Търново) - Южен пътен възел и ул. "Христо Ботев. Поставени са и предварителни указатели за отклоняване на движението.

При СМР по ул. "Опълченска“ в участъка от фирма "Кармела“ до парк-хотел "Асеневци“, както и при връзката с ул. "Стефан Стамболов“ пред хотел "Янтра“, автомобилното движение ще се осъществява еднопосочно по една пътна лента, като скоростта на движение ще се ограничи до 30 км/ч.