Ремонт на ремонта подготвят за Младежкия дом в Горна Оряховица. Предвижда се покривът на сграда, който на скоро бе обновен, да бъде реконструиран отново, а причината е, че цялата конструкция е напълно компрометирана. От Общината в железничарския град обясняват, че дейностите са реализирани некачествено, предаде кореспондент на "Фокус“.

Оглед на място направиха кметът Николай Рашков и председателят на ОбС Огнян Стоянов, които установиха, че има разместени плоскости и между тях големи фуги, поради което вода е влязла под цялата хидроизолация.

До всичко това се стигна, след докладна записка до кмета Рашков, изпратена от директора на Общинското предприятие "Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ Петя Богданова. В нея тя сигнализира, че през последната година са се засилили старите течове от покрива на сградата, като са увеличили допълнително след обилния валеж от мокър сняг в края на ноември.

В доклада е обяснено, че още през 2022 година дъждове са наводнили целия Младежки дом, но застрахователят е отказал да плати, тъй като година по-рано вече е покрил такива щети по същата причина, без след това покривът да е бил ремонтиран.

От докладната записка става ясно, че в предходните две години късо съединение, заради течовете, е повредило електрическото табло на целия втори етаж, изгорели са два компютъра, два монитора и принтер, откъснал се е кабел с осветително тяло, което виси над складово помещение.

И в момента тече във всички зали и коридори, върху работни места и техника, а също и в киносалона. Това посочва писмено Петя Богданова. Течовете са стигнали дори до приземния етаж, където се помещава Центърът за подкрепа и личностно развитие.

В доклада си Богданова информира новия кмет Рашков, че многократно, но безрезултатно е уведомявала предишното ръководството на Община Горна Оряховица. Съобщава също, че масово наемателите на помещения прекратяват договорите си. Докладва, че теч има и от покрива на Младежкия дом в Долна Оряховица.

След като се запозна със случая Николай Рашков установи, че още през май т.г. е издадено предписание на РЗИ – Велико Търново за ремонт, поне на таваните в помещенията и коридорите в горнооряховската сграда, където тренират и се занимават деца. Срокът на предписанието е до 30 декември т.г., но нищо не е било предприето от бившата управа.

Сега Общината търси оферти, за да започнат спешни процедури за ремонт.