Осъществяването на два от проектите на Община Девня, одобрени и заложени за реализация в републиканския бюджет, предстои да започне съвсем скоро. Поредната крачка за това бе направена, след като кметът Свилен Шитов подписа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството договорите за подмяната на 23 км водопроводи и за реконструкцията на Музея на мозайките.

"9 млн. лв. ще се инвестират в подмяната на водната инфраструктура в цялата община, с 5,5 млн. ще бъдат извършени основен ремонт и модернизация на Музея на мозайките, каквито не са правени през последния половин век. И за двата проекта вече имаме издадено разрешение за строеж, предстои да бъдат избрани изпълнители, които да ги реализират. Имаме уверение, че до края на месеца ще бъде подписано финансирането и на останалите 7 одобрени проекта, включващи строежа на плувен басейн и градски стадион в Девня, рехабилитацията на бул. "Съединение“, ремонта на сградата на кметството в Падина, ремонта на читалището и училището в кв. Повеляново, изграждането на съвременна спортна площадка на територията на училището в същия квартал“, коментира кметът на Девня.

Общата стойност на одобрените проекти, които ще се реализират в Девня, Кипра и Падина, е 27 млн. лв. "Повечето от тях предстои да се изпълняват едновременно. Това е сериозно предизвикателство, с което, надявам се, Община Девня отново ще се справи успешно“, допълни Свилен Шитов.