В интензивен ход е изпълнението на общинската инвестиционна програма за рехабилитиране на уличната мрежа в гр. Банско, гр. Добринище и селата Кремен и Обидим, и подобряване на инфраструктурата в промишлените зони на общинския център. Работи се по смяна на тротоарните настилки и бордюри, ремонт и полагане на изцяло нова асфалтовата настилка, съобщиха от Община "Банско".

В напреднал етап е ремонтът на поликлиниката в Банско. Улиците в зона Мешинка вече са завършени, работи се по тези в Забиница. Изпълняват се дейностите от втория етап на реконструкцията на ул."Тодор Каблешков". В различни фази са ремонтите по улиците "Неофит Рилски", "5-ти Октомври", "Бяло море", "Иван Михайлов", "Търново", "Христо Чернопеев" и "Шинова ела".

Започна и изпълнението на проекта за укрепване на коритото на река Глазне в Банско, южно от моста на ул. "Найден Геров" до водослива на реките Демянишка и Бъндеришка.

В Добринище са изпълнени или са в процес на завършване ремонтите на покрива на училището, и по улиците "Александър Стамболийски", "Паисий", "Ленин", "Самуил" и "Шипка".

Предстои ремонт на улици в с. Гостун и с. Осеново.

Реализирането на общинската инвестиционна програма ще продължи и в следващите месеци, докато метеорологичните условия позволяват работа на открито.

Въпреки че сме в последните дни на астрономическото лято, вече започна подготовката за предстоящия зимен сезон.