На 27 април - четвъртък, от 16:00 ч. обичаната поетеса, бард и учител от Айтос Татяна Йотова ще гостува в Регионална библиотека "Дора Габе“ в Добрич, предаде репортер на "Фокус". Това съобщи Галя Маринова, главен библиотекар в направление "Библиотечно-библиографско и информационно обслужване" и експерт "Връзки с обществеността" в библиотеката.  Събитието е организирано от библиотеката и СУ "Димитър Талев“ по повод 35 години от създаването на училището.

Татяна Йотова е родена на 2 февруари 1961 г. в гр. Айтос, където живее и работи като учител по "Български език и литература". Завършила е Софийския университет, специалности "Българска филология" и "Педагогическа психология". Татяна Йотова пише за любовта и приятелството, за ценните неща в живота. Автор е на 15 поетични книги, сред които "Капризни разпятия", "Божури в снега", "Кафето предстои", "Живата Странджа" и др.

Носител е на награди от бардовски, литературни, театрални и педагогически конкурси. Отличена за поезия в национални и международни конкурси: "Никола Вапцаров", Благоевград, "Любовта...", "Биньо Иванов", "Горчиво вино", "Огърлица от разЛОМени слова", "Новият Добри Чинтулов", "Кръстьо Хаджииванов", "Моят храм в 185 думи", "Промени света 2021", "Ний всички сме деца на майката земя", "Априлски камбани", "100 години от смъртта на Вазов", "Магията Любов", "Най-въздействащо описание на нашата красива планета Земя", "Стоян Дринов" и др.

Татяна е автор и на сценарии за театрални пиеси за деца и за възрастни. Заедно с композитора Хайгашод Агасян създават десетки песни за деца и младежи, които намират място в учебници и Албуми. Песни по стихове и музика на Йотова изпълняват Тони Димитрова, Александър Томов, Драгомир Драганов и други певци. Входът за събитието е свободен.

Жулиета НИКОЛОВА