Регионална библиотека "Дора Габе“ в Добрич обяви Национален онлайн конкурс за детска рисунка. Поводът е 135 години от рождението на поетесата Дора Габе, родена в добруджанското село Дъбовик. Това съобщи Галя Маринова, гл. библиотекар в направление "Библиотечно-библиографско и информационно обслужване" и експерт "Връзки с обществеността", предаде репортер на "Фокус"

Конкурсът популяризира сред деца и ученици творчеството на Дора Габе - поетеса, преводачка и общественичка, добруджанката Дора Габе (1888 – 1983). Създава възможност те да пресъздадат своите чувства и настроения, вдъхновени от произведенията й. Конкурсът провокира обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, също развитие и изява на творческия талант на подрастващите.

Тематиката на конкурса -  "Творческият свят на Дора Габе в рисунки“, е отворена, за да могат участниците да разгърнат въображението си без ограничения. Могат да участват художници от цялата страна на възраст от 6 до 18 г. Конкурсът стартира вчера - 20 март, и ще бъде затворен в 12:00 ч. на 20 април. Всеки участник представя само по една рисунка на Фейсбук страницата на библиотеката: www.facebook.com/libdobrich под публикацията за конкурса. Там са поместени всички детайли за регламента му.

Жулиета НИКОЛОВА