Редовно заседание ще проведе днес Общинския съвет във Враца, предаде кореспондент на "Фокус“. Дневният ред включва 20 точки. На сесията съветниците ще гласуват възлагане управлението на Център за кожно-венерически заболявания- Враца след проведен конкурс. Ще бъде гласувано и даването на съгласие за извършване на предпроектно проучване за изграждане на система за обработване и оползотворяване на неопасни отпадъци в поземлен имот-общинска собственост.

Общинският съвет ще разгледа и предложение за промяна в общински детски градини, както и съгласие за кандидатстване на Община Враца с проектно предложение по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Укрепване на общинския капацитет“ по Програма "Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 година.

Съветниците ще обсъждат и предложения за отдаване под наем на общински недвижими имоти. В дневния реда са включени и предложения за подпомагане на семейства и лица, живеещи на семейни начала за извършване на изследвания и дейности по асистирана репродукция при безплодие, както и отпускане еднократна финансова помощ от Общински съвет – Враца на граждани на Община Враца по утвърдени правила на ПК по здравеопазване и социални дейности.

Редовното заседание на местния парламент ще се проведе в Конферентната зала на община Враца от 10 ч.

Росица ВАЛЕНТИНОВА