29-годишен рецидивист от Плиска е задържан в полицейския арест в Нови пазар за извършени редица престъпления в рамките на няколко часа, научи "Фокус" от говорителят на полицията Шумен.

Около 04:00 часа сутринта на 10 декември след скандал с негови близки нанесъл удари с ръце в областта на главата на майка си. Със сила й отнел ключовете на лек автомобил "Тойота" с шуменска регистрация и поел в неизвестна посока.

Малко по-късно на ул. "Отец Паисий" в Плиска предизвикал като се блъснал в лек автомобил "Нисан" със старозагорска регистрация. Зад волана бил 19-годишен от Плиска, в колата пътували още двама младежи.

Виновният за катастрофата отправил закани за убийство към водача и заплахи към пътниците.

След удара не успял да запали ударената тойота, и отнел противозаконно нисана от 19-годишния мъж от Плиска. Потеглил в неизвестна посока. Малко по-късно автомобилът бил изоставен пред дома му.

29-годишният е криминално проявен с кражба, нанесена телесна повреда и последвала смърт, държане на наркотични вещества.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар за извършени престъпление по чл. 131 а. 1 т. 5 от НК, чл. 143 ал . 1 от НК, чл. 346 ал. 1 от НК  и чл. 144 ал. 3 т. 1 от НК. Случаят е докладван в прокуратурата, действията по образуваното досъдебно производство продължават под надзора ѝ.