Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение "Задържане под стража“ по отношение на 31-годишен мъж Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд. Той е привлечен като обвиняем за кражба на чужди движими вещи – парична сума в размер на 1 200 лв., в условията на опасен рецидив. Осъждан е и за други престъпления против собствеността.

Районна прокуратура е привлякла задържания като обвиняем, за това че от товарен автомобил, паркиран в центъра на кв. "Изток“ в гр. Кюстендил, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, е отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 1 200 лв. от владението на собственика им, като престъплението представлява опасен рецидив.

Районен съд - Кюстендил уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – "Задържане под стража“. Видно от събраните на досъдебното производство доказателства, може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към инкриминираното деяние.

Той е осъждан 4 пъти, част от тях за сходни деяния на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Това води до извода за значително завишена обществена опасност, както на самото деяние, така и на конкретния деец, тъй като същият с поведението си демонстрира трайни престъпни наклонности, като същият не зачита правото на собственост на друго лице. От тук категорично следва, че е налице и реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, се посочва в мотивите на съдия Тина Малинова.

Определението на Районен съд - Кюстендил, с което по отношение на К. Л. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок.