Досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново се води във връзка с откритите преди три дни в село Пчелище труп на 29-годишен мъж и 39-годишна жена в безпомощно състояние. Това съобщават за "Фокус“ от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Случаят, припомнят от прокуратурата, е от 11 март. В събота вечерта в жилище в търновското село бяха намерени тялото на мъжа и дамата.

Разследването се провежда под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Велико Търново, като към настоящия момент са извършени множество процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са експертизи, изискана е информация относно електронната комуникация и движението на пострадалите и лица, имащи отношение към случая, както и други неотложни действия по разследването.

Пострадалата е настанена в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“ с черепно-мозъчна травма и предстои да бъде разпитана, след като здравословното ѝ състояние позволи провеждането на разпита.

По досъдебното производство  се проверяват всички възможни версии, за да се установят в пълен обем обстоятелствата по случая.

Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.