Полицай от Горна Оряховица е разследван за блудство с малолетно момиче. Това потвърди за "Фокус“ Марияна Христова, говорител на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Тя уточни, че по случая има образувано дисциплинарно производство, като мъжът е отстранен временно от работа, докато тече проверката. Вече има заведено и следствено дело.

Сигналът е подаден през миналата седмица, като полицаят е бил задържан в четвъртък. След 24 часа той е пуснат и срещу него все още няма повдигнати реални обвинения. Разследването се води за сексуално престъпление срещу момиче на 14 години. Тя е била настанена в разпределителния център за криминално проявени малолетни и непълнолетни в Горна Оряховица.

"Предстои днес разпит на момичето пред съдя, който ще протече според изискванията, тъй като тя е непълнолетна – с участието на психолози, инспектори Детска педагогическа стая. Назначени са и експертизи по случая, като резултатите от тях все още не са готови“, допълни Тотко Тотев, говорител на Районна прокуратура – Велико Търново.

Луиза ТРАНЧЕВА