Разследване за палеж е започнато в РУ-Кърджали след пожар в къща в село Брош, съобщиха от полицията. Сигнал за произшествието бил подаден на 31 юли около 5 часа. Два противопожарни автомобила с петима служители от РСПБЗН-Кърджали били изпратени за потушаване на огъня. Изгорели: 150 кв. м покривна конструкция, техника, врати, прозорци, мебели. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед на мястото на произшествието. Установени били следи от палеж и предприети действия за издирване на лице, съпричастно към случая. Задържан е 62-годишен мъж за срок до 24 часа. Разследващ полицай и сектор "Криминална полиция“ продължават работата по случая.

Двама са били задържани по разследване за нанесена телесна повреда. Около 14,30 часа на 31 юли в Кърджали двама мъже на 43 г. и 49 г. нанесли побой на 46-годишен.

Пострадалият бил настанен за лечение в здравно заведение, а двамата съпричастни по случая задържани на граничен пункт при опит да напуснат стланата. Образувано е досъдебно производство по чл.129, ал.2 от Наказателния кодекс за причинена средна телесна повреда.