Разнообразни събития подготвя читалище "Братство“ за месец октомври, съобщиха за "Фокус“ от културния институт. На 5 октомври ще бъде представена книгата на Красимир Майски – "Етюди за един пръст“, а ден по-късно ще се състои концертът "Песента е поезия, поезията – песен“. В него ще участват Катя Керанова, Елеонора Божанова и Георги Илиевски. За 9 октомври е насрочено откриването на изложба – живопис "Палитра“. Включени с творби на четирима творци.

Фотографската изложба "Светът на младите“ ще бъде представена на 11 октомври. Предвидено е провеждането на кръгла маса "Подобряване на диалога между институциите и заинтересованите страни в Кюстендил в сферата на културата“. Младежко изложение и концерт в рамките на Кампания TIME TO MOVE 2023 ще се състои на 19 октомври.

За 24 октомври е насрочена есенната изложба на класа по изобразително изкуство с преподавател Людмила Христова. На следващия ден ще бъдат отбелязани 137 години от рождението на Никола Атанасов – диригент и композитор, и 111 години от създаването на Първата българска симфония. Интересна ще бъде и изложбата от плакати "Четенето през социализма: ГДР и НРБ“, която ще бъде открита в последния ден на месеца.

Венцеслав ИЛЧЕВ