Истинско фолклорно приключение и надиграване предстои на 28 и 29 юни в Разлог, когато Разлог посреща стотици танцьори на фестивала "На армане с тъпане“ ще се организира XIII-ят Фестивал на традиционните хора "На армане с тъпане".

Централният площад "Преображение" ще се огласи от ритмите, багрите и красотата на българския фолклор от цяла България. Фестивалът ще започне на 28 юни, от 19:00 часа, с празничен концерт, посветен на 15-годишнина на ТК "Мехомия" и СГГФ "Гердан" – Разлог и ще продължи с "Веселие на армане" за всички жители и гости на града със зурнаджийски оркестър "Манетата" и Роял Бенд – Благоевград.

На 29 юни, в 11 часа, започва фестивалното представяне на 25 клуба от цяла България, които ще изпълнят хора от различни региони под съпровода на жива музика. Фестивалът ще завърши с традиционо празнично хоро с участието на всички състави. Директор на фестивала е доц. Георги Гаров и се организира от Община Разлог и Народно читалище "15 септември 1903-1909 г." - Разлог. "И гайдата ще занарежда тъжно, тъжно. Ще литнат звуците на тамбурата, ще се вплетат в благозвучието на кавала, ще се ударят в изпъната кожа на тъпана като самочувствие и сигнал да се извие голямото народно хоро. И земята ще усети силата на мъжките стъпки, пъргавината и грацията на женското тяло, мегдани ще се изпълнят с пъстър народ, дълбоко в душата си съхранил всичко, което го прави свободен", съобщават от Община Разлог.