320 нови места в детски ясли ще бъдат разкрити в цяла София. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, научи "Фокус".

"С ръководителя на програмата за изграждането им - зам.-кмета Дончо Барбалов, бяхме на проверка на 35-а ясла "Вълшебство“ в кв. "Стрелбище". Там изградихме три нови корпуса, физкултурен салон и 8 детски площадки. Дворът е изцяло обновен, напълно обзаведени са и помещенията, санирахме и старата сграда, така че 160 семейства от есента да могат да доведат своите деца в очакващите ги нови сгради. В район "Люлин“ изцяло решихме проблема с недостига на места за най-малките. В момента строим 6 нови сгради за детски ясли в целия град и до края на годината поне 4 от тях трябва да могат да се използват, коментира Георгиев.

Ето кои са разширените градини и с колко увеличаваме капацитета им:

- 35-а детска ясла "Вълшебство", кв. Стрелбище (още 80 деца);

- 21-ва детска ясла "Бон-бон", кв. Иван Вазов (още 40 деца);

- 45-а детска ясла "Майор Ф. Томпсън", кв. Лозенец (още 40 деца);

- 51-ва детска ясла, кв. Красна поляна (още 40 деца);

- 41-ва детска ясла "Ябълкова градина", район Люлин (още 80 деца);

- 31-ва детска ясла "Палавници", район Красно село (още 40 деца).

"Гражданите очакват от нас резултати. Тепърва ще чуват всякакви обещания. Но истинската работа е не в социалните мрежи, а на терен, с провеждане на градоустройствени процедури, осигуряване на финансиране в бюджета и работа всеки ден", каза още Георги Георгиев.