Разкрити са непълнолетни извършители на кражби в Ихтиман, Сливница и Самоков, научи "Фокус". От ОДМВР-София съобщиха, че на 29 април жена, живееща в Ихтиман, е съобщила в полицията, че по време на учебни занятия е бил откраднат мобилният телефон на дъщеря й. Полицейските служители предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в резултат на които бързо влезли в дирите на извършителя. Малолетният младеж от същия град предал обратно отнетата чужда вещ. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61, ал.1 от НК.

Работата по втория случай е започнала, след като е получен сигнал от жител на Сливница, че в жилището му е извършена кражба. Той разказал, че в дома му е било проникнато чрез повреждане на бравата на балконска врата, след което са откраднати бутилки с алкохол, дамски чанти, тонколона и усилвател. 

Служителите на реда бързо разкрили, че автор на престъпното посегателство е непълнолетен познайник на инспекторите от детската педагогическа стая от същия град. След направени самопризнания младежът предал доброволно отнетите вещи. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК.

Непълнолетен извършител на кражба разкрили и самоковските полицаи. Служител в Център за настаняване от семеен тип подал сигнал, че от складово помещение е установена липсата на 14 нови спортни комплекта. 

В хода на оперативните действия е установено, че извършител е 15-годишен младеж от същия град, известен на инспекторите от детската педагогическа стая. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61 от НК.