2240 кг. пластмасови капачки и 130,2 кг. жълти стотинки са събрали жителите на Община Разград за малко повече от половин година, съобщават от общината. Това стана ясно днес, когато във Варна се проведе мащабно събитие от кампанията "Аз Вярвам и Помагам" и на него бяха предадени събраните от разградчани капачки и стотинки. Предходното събиране на капачки за рециклиране бе в края на септември 2023 г.

Транспортирането на събраните капачки и стотинки бе осигурено от Община Разград. На организаторите на кампанията ги предадоха един от координаторите на инициативата в Разград Свилен Иванов и Диана Димитрова – главен експерт в дирекция "Екология, ред и сигурност" в Община Разград.

Средствата, получени след рециклирането на капачките, се използват за закупуване на детски линейки и други каузи, свързани с детското здравеопазване.

Организаторите припомнят, че събирането на капачки продължава, като в съоръженията с форма на сърца трябва да се пускат само капачки, без други видове пластмасови артикули, а капачките не трябва да са в туби.