Започва поетапното раздаване на хигиенни продукти на нуждаещи се лица от Великотърновска област. От Български червен кръст в старата столица уточняват, че то стартира официално от днес и продължава до 12 юли, предаде кореспондент на "Фокус“.

Право на помощта имат 13 784 човека от региона. Списъците са изготвени от Агенция "Социално подпомагане“.

Едночленните и двучленни семейства ще получат пакети с 9 вида продукти от първа необходимост – тоалетен сапун, препарат за под, препарат за съдове, тоалетна хартия, шампоан, паста за зъби, перилен препарат, четка за зъби и дамски превръзки и 2 вида местни консерви – говеждо месо и говежди кюфтета.

На тричленни семейства и семейства с повече членове ще се раздават 2 хигиенни пакета и 3 броя консерви от всеки вид.

За Велико Търново раздаването започва в 9:00 часа днес. Пунктът на улица "Козлодуй“ ще е отворен в делничните дни от 9:00 до 13:00 часа. Хората, които не могат лично да получат хранителните продукти, могат да попълнят пълномощно по образец, което могат да вземат в пункта за раздаване, с което да упълномощят друго лице да получи продуктите.

Днес започва раздаването и в общините Златарица, Лясковец, Стражица и Полски Тръмбеш. На 12 юни /сряда/ стартира предоставянето на пакети в общините Свищов и Горна Оряховица, а на следващия ден – в Елена. На 19 юни /сряда/ започва раздаването и в Сухиндол, и в Павлиекни.

Графиците и адресите на пунктовете са публикувани на сайта на АСП.