Добре маскирана нарколаборатория разкриха органите на реда в Бяла Слатина, съобщиха на съвместна пресконференция на прокуратурата и полицията във Враца, предаде кореспондент на Агенция "Фокус“. На 19 януари, след оперативно-следствени действия е извършена проверка в частен дом с прилежащи постройки в Бяла Слатина, обитаван от 41-годишен мъж, криминално проявен и осъждан.

В двора на имота е открита модерна водно-техническа система, предназначена за отглеждане на декоративни риби, монтирана в отделните постройки. В една от постройките, под метален съд, съхраняващ около 1000 литра вода, е открит замаскиран вход водещ към 3 подземни съоръжения с обща квадратура около 15 квадратни метра. В помещенията са открити 42 саксии, засадени с растения от рода на конопа, със средна височина около news pic 2
©
50 см. И обща листна маса около 5 килограма, която при полевия наркотест реагира на канабис.

Растенията са отглеждани с модерни технически съоръжения- лампи, вентилатори, въздуховоди за циркулация на въздуха и датчици за контрол на топлина, светлина и влага. Собственикът на имота е задържан.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354, ал.1 от НК.