В бързо производство, по силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение с признание на вината, Районен съд – Варна наложи наказание "пробация“ 46-годишен мъж, съобщиха от съда.

При управление на автомобил в град Белослав сутринта на 14 октомври тази година, подсъдимият бил спрян за проверка от автопатрул. Тогава той се легитимирал единствено с лична карта, а справката в информационните масиви показала, че спрямо него е приложена и влязла в законна сила принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС. Шофьорската книжка на водача била отнета за констатирано предходно нарушение на Закона за движение по пътищата, като независимо от наложената му мярка, той продължил да управлява автомобил и в срока на изтърпяването й. Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, 46-годишният подсъдим в продължение на 1 година и 6 месеца ще подлежи на задължителната регистрация по настоящия адрес с периодичност два пъти седмично и трябва да провежда задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период. Също за срок от 1 година и половина той бе лишен и от право да управлява моторно превозно средство.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.