Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем 32-годишния Х.М. за това, че на 23 декември м.г. не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие спрямо 54-годишната си майка и 15-годишния си син. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. 

Деянието е извършено повторно, а обвиняемият е осъждан многократно за престъпления против собствеността, уточняват от прокуратурата. На 25 ноември м.г. той е бил освободен от затвора и е посетил жилището, в което живеят майка му и синът му, въпреки забраната да ги доближава на по-малко от 80 метра. Ударил е майка си, след което я заплашил с убийство и избягал, а тя и детето са се скрили в друга къща. Известно време след това Х.М. е срещнал сина си на улицата и е упражнил физическо насилие спрямо него, посочват още от обвинението. 

Наблюдаващият прокурор по делото е внесъл за разглеждане в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“, а Районният съд в Казанлък е определил спрямо обвиняемия мярката "домашен арест“. Предстои наблюдаващият прокурор да изготви протест срещу определението на съда. 

Рени АТАНАСОВА