Днес, 14 октомври 2022 г., районният прокурор на гр. Пловдив Чавдар Грошев изнесе доклад пред участниците в Юбилейната международна научна конференция "Правото на ХХI век – предизвикателства и перспективи“, която се проведе в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“. Поводът за проявата е отбелязването на 30-годишнината от създаването на Юридическия факултет в учебното заведение.

Докладът на Чавдар Грошев, който е доктор по право, бе на тема "Криминалистически аспекти на способите претърсване и изземване в досъдебната фаза на наказателното производство и връзката им с предпроцесуалната проверка по Закона за МВР“. В изследването са засегнати и множество практически аспекти. Докладът е подготвен съвместно с Димитър Попов, служител на Апелативна прокуратура – Пловдив. По време на форума свои изследвания представиха преподаватели, учени и общественици от България и чужбина.  

Преди няколко дни Чавдар Грошев изнесе и доклад пред международна научна конференция по сигурността, която се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика, гр. Пловдив.