Под ръководството на Районна прокуратура – Видин се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. "а“, пр. 2, вр. ал. 1, б. "б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 18.08.2022 г., на ул. "Александър Стамболийски“ в гр. Брегово, област Видин, водач на лек автомобил предизвикал пътнотранспортно произшествие. При инцидента пострадал 13-годишен велосипедист, преминавал кръстовище. Извършителят на деянието напуснал местопроизшествието.

Незабавно е бил извършен оглед на местопроизшествието, иззети са вещи, относими към предмета на разследване.

Вследствие на удара на пострадалото момче е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, опасно за живота.

В хода на разкриване на престъплението извършителят на деянието е установен - В.Г. (на 19 години).

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Видин той е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него.

През последните няколко дни на територията на гр. Видин са били извършени 3 други престъпления по транспорта.

На 16.08.2022 г., на кръстовище на ул. "Академик Стефан Младенов“ с бул. "Панония“ в гр. Видин, 86-годишният П.П. управлявал лек автомобил, м. "ВАЗ“. При извършване на завой надясно водачът не пропуснал пресичащата пешеходната пътека Б.Н. (на 75 години).

На пострадалата жена е била причинена средна телесна повреда.

Същия ден - 16.08.2022 г., са започнали действията по разследване на пътнотранспортно произшествие, извършено от 19-годишния М.С.

Той шофирал лек автомобил, м. "Ауди“, по бул. "Панония“ в гр. Видин, като се движел с несъобразена с пътните условия скорост. Изгубил управление над автомобила и навлязъл в насрещното пътно платно. Последвал сблъсък с лек автомобил, м. "Деу“, управляван от 55-годишната И.П.

Всички участници в автокатастрофата са били транспортирани в медицинско заведение.

На 18.08.2022 г., на ул. "Цар Симеон Велики“ в гр. Видин, в резултат на пътнотранспортно произшествие е пострадало 8-годишно дете, намиращото се на пътното платно. Извършителят на деянието - водачът на лек, автомобил, м. "Фолксваген“, напуснал местопроизшествието. Към настоящия момент самоличността му не е установена. Пострадалото момче е със средна телесна повреда.