Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.В. и Л.В. за извършено от тях престъпление по чл. 155, ал. 5, т. 2, вр. чл. 155, ал. 3, вр. чл. 155, ал. l, вр. чл. 20 от НК. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – София.

Обвиняемите В.В. и Л.В. са осъждани.

През м. февруари двамата се запознали с 14-годишна ученичка. Имали приятелски отношения, заедно посещавали заведения, купували й храна и напитки, давали й джобни пари. Не след дълго са й предложили да печели пари, като проституира. Момичето отказало. След този случай продължили да се виждат, както и да склоняват непълнолетната към предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

В периода от м. март 2021 г. до м. април. 2021 г. обвиняемите убеждавали, мотивирали и свождали ученичката да осъществява полови контакти с различни мъже срещу предварително уговорено от тях заплащане. Съдействали чрез намиране на клиенти, публикували обява в интернет сайт, водели я и я прибирали от различни адреси, осигурявали превоз. Често вземали момичето от училище, поради което то имало много неизвинени отсъствия.

Пострадалата не споделила с никого от близките си с какво се занимава. Била принуждавана да предоставя сексуални услуги чрез заплахи от страна на В.В. и Л.В.

Бащата на 14-годишното момиче, който работел в Германия, разбрал за случващото се с дъщеря му. Върнал се в страната и подал сигнал в полицията.

В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на обвиняемите и са извършени експертизи - аудиотехническа и комплексна психиатрично – психологична.

Престъпните деяния са извършвани от В.В. и Л.В. с користна цел – получаване на част от сумите, заплащани за извършените сексуални актове.

По делото предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.